Loop je vast in problemen rondom verzuim, vergrijzing of is de motivatie van je werknemers ver te zoeken? En gaat dit ten koste van de productiviteit, kwaliteit en winst?

Vaak zijn er wel wel ideeën, maar lukt het nog niet om deze concreet te maken. Of is het nog lastig te plaatsen binnen de context van de organisatie. Tijdens een brainstormsessie brengen we structuur en overzicht aan in de huidige situatie. Vervolgens maken we eerste stappen richting een plan van aanpak, wat is de stip aan de horizon?

Wat staat er op de agenda?
Stap 1: Context bepalen

Allereerst maken we het plaatje compleet omtrent het probleem. Waar heb je als organisatie last van? Denk aan verzuim, technische- of maatschappelijke ontwikkelingen of vergrijzing. Vervolgens maken we inzichtelijk wat er al is. Het komt regelmatig voor dat organisaties vaak al goede dingen doen, maar het simpelweg niet weten, vanzelfsprekend vinden of er mist nog structuur.

Bij het bepalen van de context kun je ook denken aan zaken als: welke cultuur heerst er? Diversiteit aan opleidingsniveau, letterlijk verschillende culturen (m.b.t. afkomst), demografische verschillen, etc.

Stap 2: Stip aan de horizon

Nu de context helder is, is het tijd om te bepalen waar je als organisatie naartoe wilt. Wat is de stip aan de horizon? Wat moet het resultaat zijn?

Stap 3: Plan van aanpak

Wanneer dit helemaal helder is, kan een begin worden gemaakt aan een plan van aanpak.

Wat levert het op?

✓ Inzicht in de context van het probleem/de vraag

✓ Inzicht in de reeds beschikbare middelen

✓ Helderheid over de stip aan de horizon

✓ Visie hoe dat te bereiken

✓ Inzicht in het verwachte resultaat van de gewenste veranderingen

Bel mij terug

Wil je weten wat een brainstormsessie voor jouw organisatie op kan leveren? Ik denk graag met je mee!